lördag 26 juli 2008

A day well spent + en släktsaga

Idag har jag satt sprätt på mina surt förtjänade lönepengar. Tyvärr mest på tråkiga grejor. Toarengöring, tvättmedel, disktrasor, moppgarn, och andra vettiga och nödvändiga saker. Det slank även ner onödigheter såklart, men inte var det många.

Mamma är helt uppslukad av sitt nya favvo-program på tv, "Mamma jag är homosexuell". Undrar varför jag aldrig hört talas om det när mamma följer det slaviskt? Jag känner mig lite generad och samtidigt oerhört stolt när mamma slänger omkring uttryck som "hbt-personer" och "heteronormen". Hon är allt bra go.

Såg ett kusinbarn på Korvgubben vilket ledde till att mamma berättade ännu en av våra släktsagor. En dag kanske jag fyller en bok med våra släktsagor, för de är faktiskt lika spännande som en film ibland.

Detta är sagan om en av mina kusiner, den första av tre systrar:

Den första systern var en typisk badass-lover, hon ville ha de farliga mystiska killarna. Så hon träffade en man som var alldeles lagom mystisk men samtidigt tät, påstod han själv i alla fall. Så varje morgon tog han matlådan för att åka till sitt fancy jobb i storstan. I själva verket gick han upp på motorvägen, liftade in till byn och hängde där i åtta timmar fem dar i veckan, och kom sen hem och skröt om sitt spännande jobb. Sen påstod han att han hittat några böcker på deras vind som var värda 200 000 per styck om de sålde dessa på ett särskilt antikvariat, så de båda åkte till Boden och letade efter sagda antikvariat en hel dag utan att hitta det. Inga pengar blev det heller, såklart. Sen blev mannen eld och lågor eftersom han hittat en enormt fin lägenhet som de båda skulle flytta till. Systern satt med deras lille son på flyttkartongerna en hel dag och väntade men mannen kom aldrig tillbaka efter det, han stack till Kiruna, började ett nytt liv och avslutade det sedan genom att begå självmord. Sonen ärvde 400 000 vilket han brände upp på rekordtid, bland annat på en bil som han kraschade inom en vecka eftersom han körde rattfull.

Därefter träffade systern en 25 år äldre man som försörjde henne eftersom hon i hela sitt liv aldrig haft ett jobb. Han söp ner sig totalt, gjorde henne på smällen och övergav henne. Dottern har sagt bort det mesta av kontakten med mamman, pappan ville aldrig ha henne över huvud taget.

Systern fick sen ett till barn med en tredje karl som var en bra och redig karl. Men det tog slut relativt fort, och sorligt nog är han döende i cancer idag. Dottern bor kvar och hjälper honom med hans företag så länge han lever, sen ska hon också flytta så långt bort hon bara kan.

Därefter träffade hon en man från Turkiet, som krävde att hon skulle konvertera till islam och byta namn och säga bort allt från sin tidigare kultur. Vilket hon gjorde. De fick två barn tillsammans, den äldsta dottern fick hoppa av gymnasiet för att ta hand om sina halvsyskon. Sen stack mannen tillbaka till Turkiet och lämnade henne och barnen utan försörjning och hem. Men inte för gott. Han hade nämligen en fru och ett antal barn i Turkiet som han hämtade till Sverige för att de allihopa skulle bli "en familj". Vilket nog inte gick så bra eftersom systern idag bor i ett ruckel med de två yngsta barnen, den äldsta sonen och hans son i sin tur, som har ett antal bokstavskombinationer, och snipp snapp slut vi får väl se var den sagan tar slut.

Fatta vilken liten bit av min sicka sicka släkt det här är! De allra flesta är tamigfan helt skogstokiga, resten är bara knäppa, försupna eller underliga. Jag borde verkligen skriva en släktsaga.

(Först skrev jag inte släktsaga utan sexsaga. Det vore också ganska spännande, hehe.)

Inga kommentarer: