lördag 10 oktober 2009

Sämre än djur?


Sämre än djur är en dokumentär om hur det är att leva som homosexuell i en hederskultur. Jag rekommenderar verkligen alla att se den! Den finns på svtplay ett tag till.

Dokumentären syftar på en tjejs styvpappa, som menar att homosexuella är "sämre än djur". Han menar ungefär att djuren gör inte så men människor gör så och dessa människor är alltså sämre än djur. Till denna styvpappa, och till alla som vill eller behöver tänka ett steg längre och utmana sig själv litegrann, rekommenderar jag Sandra Dahléns bok "Hetero". I den boken utreder Sandra de spännande frågorna: "På vilken grund bildas heterosexuella familjer?", "Hur har heterosar sex?", "Hur hetero är djuren?" samt "Vem kan egentligen räkna sig som hetero?"

På frågan om det finns homosexualitet hos djuren så är svaret att man inte kan dela upp djur i sexualitetet sådär rätt av. Det finns djurarter som bara har ETT kön, arter som har BÅDA könen samtidigt och arter som ändrar kön under livet. Om man ser till vad olika djurarter faktiskt gör med varandra så finns hur många exempel som helst på t.ex. onani, penetration med fingrar och svansar(t.ex. hos apor), penetration av fena i springa (delfiner), ömsesidig stimulering av könsorgan, munnar mot könsorgan, bestigning och mycket annat smått och gott som pågår mellan djur av samma kön, olika kön, hela grupper av djur, you name it. Hos många individer i djurvärlden har man svårt att se nån heterosexuell aktivitet över huvud taget. Ett exempel är hos knölvalen, där man trots tusentals timmar observation inte lyckats studera någon parning alls. Eller geparden, det finns endast ett par observationer av parning medan det finns en massa film innehållande geparders version av "tjejmys". Jag skulle kunna skriva oändligt mycket mer, men läs boken istället! Den är otroligt bra!

Och för dem som fortfarande menar att det inte är naturligt med homosexualitet så vill jag bara påpeka att i naturen är det ganska vanligt förekommande att honor först knullar sin manliga partner och därefter käkar upp honom. Det tycker jag att vi kan ta efter om vi nu vill vara så naturliga. Och självklart ska alla endast ha sex för att alstra barn, något annat är ju FULLSTÄNDIGT ONATURLIGT!

Och homofobin frodas förstås inte bara i hederskulturer, det är bara att läsa vilka kommentarerna är om Mariette, nu när pressen öppet skriver att hon är homosexuell. "Där försvann all respekt", "Nu får du skylla dig själv - du blir bortröstad nästa gång", "vet du att hon är lesbisk, hennes sambo är en tjej och hon ska ut ur Idol!" "Mariette är ett skitigt homo" med mera med mera...

Tur att man kan skita i såna människor. Och det gör jag verkligen. Det vet man ju sen länge att den som skriker högst är den som har den allra djupaste hemliga önskan om att få parkera bussen i pastejköket. If you know what I mean...

Inga kommentarer: