tisdag 28 oktober 2008

Yeah that's sexy sexy sexy...


Som vissa har uppmärksammat så är min röst helt paj. Det verkar inte bli så värst bättre heller, jag är inne på fjärde dagen pip-bröl nu.

Jag tänkte passa på att utnyttja det här tillfället till att odla en ny, lite sexigare image. En stor del av sexigheten hos en människa har faktiskt att göra med rösten, tycker jag. När jag ser på L Word kan jag egentligen blunda och bara lyssna på Shane, för hennes röst är jävligt sexig. Den är lågmäld och lite hes och småraspig, inte särskilt feminin egentligen, och definitivt inte FNITTRIG. Det finns inget som är så osexigt som fnitter. Särskilt nervösa, osäkra fnitter sänder kalla kårar längs min ryggrad. Jag försöker komma på fler halvkända människor som har sexig röst, men min hjärna är ju lite snorig så det går dåligt. Marina i L Word är ju också ett bra exempel. Men annars har Ellen Muth ganska sexig röst. Georgia i Dead Like Me, om du vet vem det är.

Egentligen är väl det viktigaste att rösten passar till personen som har den. Det är väldigt attraktivt med människor som använder sin röst sparsamt. En människa som pratar lågmält och inte pladdrar och babblar så man får skavsår i öronen är attraktivt enligt mig. En människa som inte behöver höja rösten för att höras, för när hon börjar prata så vill folk genast luta sig framåt för att inte missa ett ord som hon vill säga.

Det är väl DET jag har eftersträvat under min hesa period. Men det funkar inte alls för mig. Jag måste tyvärr erkänna att jag inte kan hålla käften ens när jag inte klarar av att prata. Istället för att vara lågmäld, eftertänksam, insiktsfull och kommunicera med sugande ögonkast, så anstränger jag rösten tills den skär sig, pladdrar hysteriskt om första bästa tanke som dyker upp i skallen på mig samt fnittrar när jag hör hur jag själv låter. Så jävla typiskt.

Jag vill också tillägga att jag använder ordet "attraktiv" i en väldigt lös form här. Det är inte så att jag blir kåt på alla människor som talar till mig med raspig röst. Men de får mig att känna mig pladdrig, fnittrig och gapig, vilket gör mig intimidated. Och då blir jag väldigt avundssjuk dessutom, och vill genast gå ut i världen och prata hest och göra andra flickor intimidated. And that's it.

Inga kommentarer: