söndag 25 maj 2008

Eurovision Crap Contest!


Vilket pinsamt jävla fiasko! Jag kunde inte tro mina ögon när de började läsa upp rösterna, var tvungen att krypa omkring på golvet och leta efter min haka... usch och fy fan! Hur kan Europa ha så fruktansvärt usel smak? Jag menar, alla låtar som tävlar i Eurovision är oftast mer eller mindre dåliga, men det finns ju nivåer!

Plus med tävlingen: Det otroligt gayiga öppninsnumret. Låten var betydligt bättre när den inte var en såsig ballad, dock fortfarande inte "bra" och kommer aldrig att bli. Vilken jävla dubbelmoral av ett land där homosexuella har det otroligt svårt, för övrigt.

Minus: Resten. Nej, men mellanakten var ju sällsynt vidrig och pinsam. Som den oftast är.

Plusminusellerjagvetinte: Björn Gustafsson. Å ena sidan så garvade jag där jag satt i soffan åt hans ganska geniala användning av sina 15 sekunder i rampljuset för 100 miljoner tittare. Å andra undrar jag vilket intryck han gjort på resten av världen. Kanske "Sverige - det snälla landet som låter efterblivna framträda i tv". Men skit samma, östländerna kan varken sjunga eller prata engelska själva för det mesta.

Så här tyckte jag om bidragen och deras placeringar:

1. Grekland! Kalomira - Secret Combination. Söt som en liten barbiedocka, låten var välgjord, och HON KUNDE SJUNGA RENT! Det ska hon vara stolt över, hon var i princip ensam om det igår kväll. Borde ha vunnit hela skiten.

2. Armenien. Sirusho - Qele qele. Okej, låten är nog den simplaste och mest meningslösa som någonsin framförts, ordet Qele sjöngs väl typ 30 gånger på 3 minuter om inte mer... men man ville ändå upp och dansa och tjejen var en snygging som faktiskt kunde sjunga. Minuspoäng för kläderna...vad är det med dessa jävla fransar??

3. Sverige. Charlotte Perrelli - Hero. Charlottes sminkör borde få ett rejält kok stryk och en uppsägning! Hon var så otroligt hårt och fult sminkad att hon kallats "skräckhäxan" på diverse ställen, vilket hon inte gjort sig förtjänt av. Man kan sminka henne normalt också, pundhuvud. Låten var bra om man jämför med konkurrensen, framförandet var flawless...en tredjeplats borde hon kammat in tycker jag. Trots de jävla fransarna...även stylisten borde få sig ett kok stryk.

4. Island. Euroband - This is my life. En ganska bra låt faktiskt, snyggt framförande, men skit i det. Jag vill ha tjejens klänning så ohyggligt mycket! En svartrosa korsettaktig axelbandslös underbar sak med rosa pumps till. Ge mig! Kanske jag kan även få låna hennes bröst så att jag kan bära upp den också!

5. Frankrike. Sebastien Tellier - Divine. Är det bara jag som tycker både snubben och låter luktar BeeGees lång väg? Tyckte det var ett jättesött bidrag av ett land som annars brukar ha pinnar uppstickna i ändan vad gäller Eurovision och vad de skickar dit.

7. Finland. Teräsbetoni - Missä Miehet Ratsastaa. Fråga mig inte för jag vet inte varför. Men jag tycker det här bidraget är jätteroligt. Heavy Metal på finska är för mig så bisarrt att jag bara måste tycka om det. Tydligen. "Där männen rider" betyder det förresten Ellifiore. Vi klurade ju på det.

8. Israel. Boaz Mauda - The Fire in Your Eyes. Nån sa att hebreiska är ett väldigt vackert språk att sjunga på och jag tror att jag tog in det och lyssnade extra noga för jag vet inte ens själv varför jag tycker om den här låten. Men det gör jag.

9. Lettland. Pirates of the Sea - Wolves of the sea. Jag skäms för mig själv och jag vill verkligen hata den här skämtlåten men jag kan inte. Foten stampar takten av sig själv på nåt sätt. De sjunger inte så bra, låten är jättetöntig och de är ju inte snygga heller, och ändå kan jag inte sluta nynna "Hi hi ho and a hi hi hey, pirates are all we can beeeee..." skärpning för mig!

10. Turkiet. Mor Ve Ötesi - Deli. Jag vet inte vad jag ska stoppa på min tionde plats så det får helt enkelt bli Turkiet eftersom de tydligen förde in rocken i Turkiet nästan på egen hand, eller hur det nu var.

Delad sistaplats: Resten. Vilket jävla skräp, orkar inte kommentera alltihopa men några åsikter måste jag få ur mig.

Tyskland. No Angels - Disappear. Detta är inte en tävling i att sjunga falskt! Och blondinen hade misstagit scenen för sängen, she had her fuckface on the entire time and it annoyed me! Och den rödhåriga såg ju bara för hemsk ut, särskilt i den sminkningen. Så går det när man går direkt till final.

Bosnien. Laka - Pokusaj. Björn Kjellman tillsammans med en kvinna som såg ut som en krosning mellan Ronja Rövardotter/förrymd mentalpatient och ett gäng stickande brudar. Helt sjukt och ganska plågsamt att se på.

Danmark. Simon Mathew - All night long. Snälla ta bort mig. Det borde vara förbjudet att skicka såna här tråkiga bidrag! Plus att han liknade Abbe från Madicken på ett väldigt obehagligt sätt.

Georgien. Diana Gurtskaya - Peace will come. När man blir blind så förhöjs de andra sinnena men tydligen inte talangen. Skittråkig klyscha till låt, och bruden stod stelt som en pinne på scenen med huvudet i en lustig vinkel som om det var fastnitat. Du är blind tjejen, inte förlamad!

Ukraina. Ani Lorak - Shady Lady. Hon har jämförts med Charlotte en miljon gånger och jag förstår inte varför. Låten var sämre, jag kommer inte ens ihåg den på rak arm och när jag hör den glömmer jag den så fort den är slut. Sångerskan såg ganska billig ut och åmade sig fram på scenen som en kåt katta. Det får du inga pluspoäng för!

Spanien. Rodolfo Chili con carne...nej förlåt Chikilicuarte - Baila el Chiki Chiki. Detta var det enda bidraget då jag rent fysiskt var tvungen att blunda för att det var så plågsamt att se på. Fult, töntigt, pinsamt, dåligt... och det värsta är: ta bort töntsångaren, skriv om texten, ta bort de äckliga slamporna i bakgrunden och du har en ganska hyfsad låt!

Norge. Maria Haukaas Storeng - Hold on be strong. Versen lovade mycket men refrängen föll platt för mig, det var lite som en vaggvisa i öronen, man blev sömnig av den. Men scenkläderna hade en väldigt vacker färg, mörkblå/midnattsblå. Tyvärr är det ju inte kläderna som skriver bidragen, så att säga.

Sist men inte minst: Vinnaren. Ryssland. Dima Bilan - Believe. Redan när han tävlade förra gången tyckte jag att han var ganska äcklig och slemmig, och det står jag fast vid. Låten var extremt tråkig och klyschig, men det är inte det värsta. Det värsta är att Ryssland en gång för alla bevisat att man kan köpa en seger om man bara har tillräckligt med pengar. De hade hyrt in en av världens bästa violinister för att spela till den där skitlåten, de hade hyrt in en av världens bästa konståkare för att cirkla runt runt runt slemmet när han åmade och kråmade... Till dig Plushenko vill jag bara säga: Har du föri helvete ingen VÄRDIGHET människa!

Jag vet inte ens vilka länder jag glömt, de var så tråkiga så jag orkar inte ens ta upp dem. Jag får väl egentligen skylla mig själv som engagerar mig i Eurovision Crap Contest, hyllningen till dålig (musik)smak. Mitt förslag är att nästa år skickar vi nåt riktigt riktigt dåligt men samtidigt uppseeendeväckande! Nån som har några förslag? Själv tycker jag att Di Leva vore den perfekta artisten att skicka till Ryssland nästa år. Då kan vi bara inte misslyckas!

Det var allt från Chimairan, inofficiell reporter och näst intill professionell dissare för Eurovision Crap Contest. Over and Out.

Bilden: Armeniens Sirusho.

3 kommentarer:

Dominik Hennig sa...

Boaz Mauda from Israel was simply the best!!!

Anonym sa...

jag röstade då på finland! två ggr!

Anonym sa...

jag röstade på... björn gustavsson! ;) haha, nä röstade ju inte på nån. booooriiiing. men bra att det underhåller nån ;P kanske... who knows? WHO KNOWS?!