måndag 17 november 2008

Alla har vi våra helvetesproblem

Stackars Fredrik Federley. Han har det lite jobbigt just nu. Anledningen är att han, och många andra riksdagspolitiker, har blivit fullständigt mailbombade på senaste tiden. Det finns framför allt tre hjärtefrågor som mailskrivarna har starka åsikter om: FRA-lagen, fildelning och samkönade äktenskap. Fredrik Federley är lite purken för att han på en dag fick radera 1800 mail, och han menar att det är ett "helvetesproblem".

Jag säger bara: keep up the good work people! När man ändå sitter hemma på arslet och blir bitter över diverse sakfrågor så tycker jag det är jättebra att man åtminstone anstränger sig minimalt för att försöka påverka situationen, till exempel genom att skriva ett mail till de människor som är ansvariga för att man är så förbannad (för jag tror knappast att Fredde får 1800 mail om hur duktig och sexig han är, men man vet ju aldrig). Jag tycker det är bra att det åtminstone finns människor som försöker göra skillnad, istället för att bara gnälla. Sen så finns det säkert en massa bigotta homofober som skriver för att de vill stoppa samkönade äktenskap, men de måste väl också få ha sin åsikt. Kanske. Personligen avfärdar jag dessa människor som kristdemokrater, och det säger väl allt.

Och när jag ändå är inne på den tråden så vill jag också passa på att pusha för en av mina hjärtefrågor: stoppa IPRED!

IPRED handlar i korthet om detta:
* Film- och skivbolagen får rätt att begära ut namnet bakom ip-adressen om de anser att någon fildelar olagligt.
* Internetleverantörerna måste lämna ut namnet, annars får de böter.
* Film- och skivbolagen får rätt att bygga personregister med ip-nummer och namn för att kunna administrera hotbrev och stämningar i stora mängder.

De borgerliga partiledningarna har ännu inte bestämt sig för om de ska driva den här lagen vidare, men den kan bli verklighet redan från och med 1:a juli 2009. Blir det en tillräckligt stark opinionsstorm mot förslaget kan förslaget dras tillbaka.

Hjälp till att stödja opinionen mot IPRED genom att gå in på StoppaIpred.nu. Du kan också gå med i Stoppa IPRED-gruppen på Facebook och skriva på protestlistan. Eller varför inte skicka iväg ett enkelt mail så Federley får lite mer helvetesproblem?

Visste du förresten att....

...Antipiratbyrån vill kunna bygga upp en stor databas med alla personer som illegalt fildelar i Sverige.
...Antipiratbyrån har lagrat ett sådant register sedan 2005.
...regeringen har gett klartecken till retroaktiva stämningar utifrån redan insamlade uppgifter. (frendo.se)

Så kanske finns du redan i ett register, fix och färdig att skickas iväg till blodtörstiga advokater, tänk på det när du väljer att inte engagera dig.

Kolla också gärna in intervjun med Peter Sunde, en av grundarna till Piratebay, där han förklarar varför IPRED är meningslös.

Inga kommentarer: